Kam na izlet?

V obliki krajših zgodb, ki so nam jih posredovali zadovoljni uporabniki, želimo navdihniti vse, ki vam je raziskovanje nuja ali pa ste le prišli po nasvet in boste tako našli predloge za izpopolnitev potovalnih sanj.

SARDINIJA
Bajkanje in surfanje sredi mediterana

Sardinija s Capo Mannujem predstavlja italijansko zgodovino surfanja na valovih. V 80ih so italijanski surferji valove lovili tudi na Havajih, Ameriki, Indoneziji in Avstraliji ter s tem širili zavest o italijanski surf kulturi in prinašali znanje domov. Sardinija je zaradi svoje lege v Mediteranu izpostavljena valovom, ki jih prinaša maestral s severo zahoda in južnim frontam z afriške celine. Otok je obdan s številnimi znanimi in skritimi spoti.

Sardinija se bahati z bajkersko sceno ravno ne more. Verjetno je za to kriva mediteranska riviera od Finala Ligure pa vse do Nice in Monaca, ki ponuja endurašem precej več. Vendar se čar sardinijskih trejlov skriva predvsem v slabih dostopih, izjemnih razgledih, bodeče makije in trnja in sem ter tja flowa, ki ga je moč najti, če ti je vseeno za nekaj prask po nogah in rokah.

Zakaj avtodom?
Vzhodna obala Sardinije ponuja kar obilico takih in drugačnih kampov. Tudi na zahodu jih je nekaj, vendar so od surfarskih spotov in gozdnih stezic namenjene kolesarjem oddaljeni toliko, da se enostavno ne izplača drugega kot najem avtodoma. Hvala ekipi Odhod.si, ki je za naju poskrbela z Dethleffs -Globebusom.

Ko v avtodom pospraviš vso športno, osebno in kuhinjsko opremo, se potovanje lahko prične. Za organizacijo sva porabila nekaj več časa, vendar se je to na potovanju iz dneva v dan bolj obrestovalo. Bajkerska, potapljaška, surferska in plezalna oprema terja ustrezno rokovanje, sušenje in čiščenje. Kolesa in deske naj bodo ustrezno zaščiteni in fiksirani v prtljažniku, da ne pride do neljubih stroškov. Čista in funkcionalna kuhinja nama veliko pomeni, zato sva na pot vzela le najnujnejše, hrano pa dokupovala sproti. Trgovin na otoku ne manjka, je pa potrebno nakupiti za kak dan ali dva vnaprej, če se odpravite na zahodno obalo do bolj odmaknjenih krajev.

Preberi več

Zadovoljna stranka

Odhod.si - Najem avtodoma - Kam na izlet?
PASJA RADOST

Odšli bi na pasjo tekmo 🙂 Ja prav ste slišali.

Za vikend bi se odpravili na Madžarsko kjer bi s svojimi kužki tekmovali v bikejoringu in cannicrossu, kar pa je najlepše, je to da bi lahko odšli vsi, tudi naša najmlajša 2 leti stara punčka saj bi nam avtodom nudil udobje in uživanje na celotni poti. Celo pot bi uživali, peli pesmice in tudi kaj narisali in prebrali. Ustavili bi se ob Blatnem jezeru in si ob lepem vremenu privoščili kakšen sprehod in lahkotno kosilce.

Nato pa bi se odpravili na prizorišče tekmovanja. Tam bi parkirali na parkirišče ki je namenjeno avtodomom. Se razkomotili in uživali v celotnem dogajanju okoli nas. Utrujeni od vsega bi zvečer sladko zaspali in razmišljali kam nas bo avtodom odpeljal naslednji dan.

Po uspešnem tekmovanju, še naslednjega dne, bi se odpravili nazaj proti domu. Spet bi se ustavili ob kakšnem jezeru ali znamenitosti. Nato bi se polni vseh vtisov vrnili domov.

To bi bil res en čudovit vikend 🙂

Nelly

ODHOD

Čas beži, šef teži, gneča na cesti, mesto preplavljajo turisti.

Gremo na odklop? Seveda!

Štiri osebe, štirje karakterji, štiri želje, ena država od Pomurja do Jadrana. Potovanje se začenja.

Hm, kaj vzeti s sabo? Kopalke, brisače, čevape (no tudi solato za našo ekstra punco), šmarnco, pa ruzak in gojzarje ter svetilko za nočno odkrivanje Soške doline. In ja, tudi na domačo klobaso in pivo nismo pozabil, ko smo sred noči na pot krenil. Sončni vzhod dočakamo v Prekmurju, avtodom na off, mi pa na kolo ter odkrivanje naših skrajnih vzhodnih meja. Nato pa po dolgem po čez z našo mašino v vse slovenske regije. Na Peco, Vršič, na Kolpo in Sočo. Dopoldan na Duplek in wakeboard, popoldan v Raceland na gokart.

Tokrat se ne sekiramo, kje bomo spali, saj je naša ‘hiša’ vedno z nami. Na vrhu hribčka z razgledom ali ob šumenju reke. Na kraju, kjer poleg ptic občasno slišimo le še oddaljen zvok traktorja. In kjer nas jutranje sonce povabi na sprehod ter do naslednjega cilja.

Za zaključek niti pedolinota nismo izpustili in z njem od San Simona do svetilnika potovanje naredili. Zadnji sončni zahod spremljamo iz sečoveljskih solin, nato pa samo še na plin, da avtodom nas zapelje do domačih dolin.

Barbara

[KRATEK VODIČ] Razmišljate o izletu po Evropi?

 

Odhod.si - Najem avtodoma - Kam na izlet? Odhod.si - Najem avtodoma - Kam na izlet?          Odhod.si - Najem avtodoma - Kam na izlet?

 

 
Za vas smo pripravili krajši vodič, kako potovati, s predlogom obiska Češke prestolnice (nekaj priloženih slik iz našega obiska).
 
 
Kaj potrebujemo za tako potovanje?
• Avtodom
• Ekipo avanturistov
• Zemljevid
• Zavarovanje
• Idejo, kaj obiskati
• …
 
Kako začeti?
Z načrtom seveda. Potrebno bo začrtati pot, poskrbeti za udobje na poti, načrtovati obiske znamenitosti, prehrana, nastanitev? – Tu nas zanimajo le točke, kjer lahko morda celo brezplačno prenočite, z avtodomom. Več: http://bit.ly/2VO0b2r
 
Predlagamo, da si pomagate s sledečim:
• PDF knjiga: http://bit.ly/2Qm6IjI
• Zavarovanje: Naši avtodomi in osebe, ki se z njimi vozijo, so za časa potovanja zavarovani, v kolikor potujete po državah Evropske Unije in drugih s katerimi ima naša ZZZS pogodbo, ste lahko zavarovani brezplačno. Preverite: https://www.zzzs.si/tujina
In pa najpomembnejše!, S KOM potovati?
Pravi sopotnik za tako avanturo je tisti, s katerim si delimo podobne misli in ideje, torej je potovanje idealno za družine, kolege in morda bodoče partnerje.
Drznite si več, odvihrajte novim dogodivščinam naproti!
 
Ekipa odhod.si
Na Boom z avtodomom

Smo družina, ki počitnikujemo na festivalih. Ko sta bila dečka manjša, je osebni avto zadostoval za obisk najbližjega festivala. Cokom pokom z vsemi kamping pritiklinami vred smo se zbasali v turana, festivalu na pot.

A s fantoma rastejo tudi naše potovalne razsežnosti, domišljiji pa ni meja. Jasno kot beli dan je, da smo za svoje pustolovščine že davno prerastli avto, četudi se zdi dovolj prostoren na prvi pogled. V poletnem času se odvija mnogo raznih festivalov po vsej Evropi. Na srečo nas privlačijo le nekateri in še teh je za peščico res dobrih. Zato izbira kam in kdaj ni problem.

V očarljivi Portugalski se vsaki dve leti odvija Boom festival. Zato bi se z avtodomom odpravili proti vzhodno osrednjem delu Portugalske, k jezeru Idanha-a-Nova, kjer se festival Boom odvija dober teden dni.

Na poti do Portugalske bi prepotovali severno Italijo do Ženeve in nadaljevali pot ob slikoviti obali Italije in nato južni obali Francije skozi Monaco, Nico, Cannes ter nadaljevali po priobalnem pasu južne Francije vse do Figueresa v Španiji, kjer prenočimo in si naslednji dan ogledamo Muzej Salvadorja Dalija. Po kosilu pot nadaljujemo po severno-osrednji Španiji mimo Zaragoze in glavnega mesta Madrid. Mogoče si privoščimo krajši postanek v Madridu, odvisno od utrujenosti in trenutnega razpoloženja. Do prizorišča Festivala Boom dospemo v poznih večernih urah, si odpočijemo ter naslednji dan zjutraj poiščemo primerno mesto za naš začasni dom.

Na festivale radi pridemo vsaj par dni prej oziroma takoj, ko se festivalska vrata odpro za javnost, saj je na tovrstnih festivalih težko dobiti dobro mesto za kampiranje, ki ni preveč oddaljeno od prizorišč ter da je v bližini infrastrukture. Poleg tega zelo uživamo v opazovanju priprav na veliko dogajanje in prihod ljudi, ki jih je iz ure v uro več. Radi ujamemo dogajanje v zakulisju festivala, da vidimo kako je kaj narejeno in koliko truda in dela je vloženega tudi še v zadnjih urah pred otvoritvijo. Naposled, ko se zgodi ‘grand opening ceremony’ in dogajanje steče, se na vsakem koraku odvijajo nastopi performejrev, žonglerjev, akrobatski nastopi, ognjene predstave, delavnice, predavanja, ples, glasba, dobra hrana in tudi neskončne vrste čakajoč na wc, pijačo, tuš ipd. Vendar se med čakanjem v vrsti hitro zapleteš v pogovor z ljudmi iz vseh koncev sveta in si potem še prehitro na vrsti.

Kot tudi prehitro mine teden dni festivalskega dogajanja. In kaj je lahko lepšega, ko veš, da se pot s tem ne konča?

Z veseljem se odpravimo naprej, proti Lizboni in obali Portugalske, kjer se ustalimo nekje na samem in zaužijemo nekaj dni miru ob morju, preden se odpravimo novim dogodivščinam naproti, ki nas čakajo na poti proti domu.

Odhod.si - Najem avtodoma - Kam na izlet?Odhod.si - Najem avtodoma - Kam na izlet?Odhod.si - Najem avtodoma - Kam na izlet?Odhod.si - Najem avtodoma - Kam na izlet?Odhod.si - Najem avtodoma - Kam na izlet?

Zuhra

Meni