Na Boom z avtodomom

Smo družina, ki počitnikujemo na festivalih. Ko sta bila dečka manjša, je osebni avto zadostoval za obisk najbližjega festivala. Cokom pokom z vsemi kamping pritiklinami vred smo se zbasali v turana, festivalu na pot.

A s fantoma rastejo tudi naše potovalne razsežnosti, domišljiji pa ni meja. Jasno kot beli dan je, da smo za svoje pustolovščine že davno prerastli avto, četudi se zdi dovolj prostoren na prvi pogled. V poletnem času se odvija mnogo raznih festivalov po vsej Evropi. Na srečo nas privlačijo le nekateri in še teh je za peščico res dobrih. Zato izbira kam in kdaj ni problem.

V očarljivi Portugalski se vsaki dve leti odvija Boom festival. Zato bi se z avtodomom odpravili proti vzhodno osrednjem delu Portugalske, k jezeru Idanha-a-Nova, kjer se festival Boom odvija dober teden dni.

Na poti do Portugalske bi prepotovali severno Italijo do Ženeve in nadaljevali pot ob slikoviti obali Italije in nato južni obali Francije skozi Monaco, Nico, Cannes ter nadaljevali po priobalnem pasu južne Francije vse do Figueresa v Španiji, kjer prenočimo in si naslednji dan ogledamo Muzej Salvadorja Dalija. Po kosilu pot nadaljujemo po severno-osrednji Španiji mimo Zaragoze in glavnega mesta Madrid. Mogoče si privoščimo krajši postanek v Madridu, odvisno od utrujenosti in trenutnega razpoloženja. Do prizorišča Festivala Boom dospemo v poznih večernih urah, si odpočijemo ter naslednji dan zjutraj poiščemo primerno mesto za naš začasni dom.

Na festivale radi pridemo vsaj par dni prej oziroma takoj, ko se festivalska vrata odpro za javnost, saj je na tovrstnih festivalih težko dobiti dobro mesto za kampiranje, ki ni preveč oddaljeno od prizorišč ter da je v bližini infrastrukture. Poleg tega zelo uživamo v opazovanju priprav na veliko dogajanje in prihod ljudi, ki jih je iz ure v uro več. Radi ujamemo dogajanje v zakulisju festivala, da vidimo kako je kaj narejeno in koliko truda in dela je vloženega tudi še v zadnjih urah pred otvoritvijo. Naposled, ko se zgodi ‘grand opening ceremony’ in dogajanje steče, se na vsakem koraku odvijajo nastopi performejrev, žonglerjev, akrobatski nastopi, ognjene predstave, delavnice, predavanja, ples, glasba, dobra hrana in tudi neskončne vrste čakajoč na wc, pijačo, tuš ipd. Vendar se med čakanjem v vrsti hitro zapleteš v pogovor z ljudmi iz vseh koncev sveta in si potem še prehitro na vrsti.

Kot tudi prehitro mine teden dni festivalskega dogajanja. In kaj je lahko lepšega, ko veš, da se pot s tem ne konča?

Z veseljem se odpravimo naprej, proti Lizboni in obali Portugalske, kjer se ustalimo nekje na samem in zaužijemo nekaj dni miru ob morju, preden se odpravimo novim dogodivščinam naproti, ki nas čakajo na poti proti domu.

Odhod.si - Najem avtodoma - Na Boom z avtodomom  Odhod.si - Najem avtodoma - Na Boom z avtodomom  Odhod.si - Najem avtodoma - Na Boom z avtodomom    Odhod.si - Najem avtodoma - Na Boom z avtodomom  Odhod.si - Najem avtodoma - Na Boom z avtodomom

Zuhra