ODHOD

 

Čas beži, šef teži, gneča na cesti, mesto preplavljajo turisti.

Gremo na odklop? Seveda!

Štiri osebe, štirje karakterji, štiri želje, ena država od Pomurja do Jadrana. Potovanje se začenja.

Hm, kaj vzeti s sabo? Kopalke, brisače, čevape (no tudi solato za našo ekstra punco), šmarnco, pa ruzak in gojzarje ter svetilko za nočno odkrivanje Soške doline. In ja, tudi na domačo klobaso in pivo nismo pozabil, ko smo sred noči na pot krenil. Sončni vzhod dočakamo v Prekmurju, avtodom na off, mi pa na kolo ter odkrivanje naših skrajnih vzhodnih meja. Nato pa po dolgem po čez z našo mašino v vse slovenske regije. Na Peco, Vršič, na Kolpo in Sočo. Dopoldan na Duplek in wakeboard, popoldan v Raceland na gokart.

Tokrat se ne sekiramo, kje bomo spali, saj je naša ‘hiša’ vedno z nami. Na vrhu hribčka z razgledom ali ob šumenju reke. Na kraju, kjer poleg ptic občasno slišimo le še oddaljen zvok traktorja. In kjer nas jutranje sonce povabi na sprehod ter do naslednjega cilja.

Za zaključek niti pedolinota nismo izpustili in z njem od San Simona do svetilnika potovanje naredili. Zadnji sončni zahod spremljamo iz sečoveljskih solin, nato pa samo še na plin, da avtodom nas zapelje do domačih dolin.

Barbara