Bajkanje in surfanje sredi mediterana

Sardinija s Capo Mannujem predstavlja italijansko zgodovino surfanja na valovih. V 80ih so italijanski surferji valove lovili tudi na Havajih, Ameriki, Indoneziji in Avstraliji ter s tem širili zavest o italijanski surf kulturi in prinašali znanje domov. Sardinija je zaradi svoje lege v Mediteranu izpostavljena valovom, ki jih prinaša maestral s severo zahoda in južnim frontam z afriške celine. Otok je obdan s številnimi znanimi in skritimi spoti.

Sardinija se bahati z bajkersko sceno ravno ne more. Verjetno je za to kriva mediteranska riviera od Finala Ligure pa vse do Nice in Monaca, ki ponuja endurašem precej več. Vendar se čar sardinijskih trejlov skriva predvsem v slabih dostopih, izjemnih razgledih, bodeče makije in trnja in sem ter tja flowa, ki ga je moč najti, če ti je vseeno za nekaj prask po nogah in rokah.

Zakaj avtodom?
Vzhodna obala Sardinije ponuja kar obilico takih in drugačnih kampov. Tudi na zahodu jih je nekaj, vendar so od surfarskih spotov in gozdnih stezic namenjene kolesarjem oddaljeni toliko, da se enostavno ne izplača drugega kot najem avtodoma. Hvala ekipi Odhod.si, ki je za naju poskrbela z Dethleffs -Globebusom.

Ko v avtodom pospraviš vso športno, osebno in kuhinjsko opremo, se potovanje lahko prične. Za organizacijo sva porabila nekaj več časa, vendar se je to na potovanju iz dneva v dan bolj obrestovalo. Bajkerska, potapljaška, surferska in plezalna oprema terja ustrezno rokovanje, sušenje in čiščenje. Kolesa in deske naj bodo ustrezno zaščiteni in fiksirani v prtljažniku, da ne pride do neljubih stroškov. Čista in funkcionalna kuhinja nama veliko pomeni, zato sva na pot vzela le najnujnejše, hrano pa dokupovala sproti. Trgovin na otoku ne manjka, je pa potrebno nakupiti za kak dan ali dva vnaprej, če se odpravite na zahodno obalo do bolj odmaknjenih krajev.

Preberi več

Zadovoljna stranka

Odhod.si - Najem avtodoma - Bajkanje in surfanje sredi mediterana